Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΝικόπολη και Κασσώπη στο πρόγραμμα "Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού"

Νικόπολη και Κασσώπη στο πρόγραμμα “Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού”

Στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου “Διάζωμα” με τίτλο “Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού” εντάχθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα αρχαία θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης.

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου με προυπολογισμό 30.000.00 ευρώ , χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρόνο ολοκλήρωσης το 2025.

Το πρόγραμμα αυτό συνδέει τριάντα σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους με τρεις βασικούς οδικούς άξονες της χώρας και πιο συγκεκριμένα για την Ήπειρο με την Ιόνια Οδό προβάλλοντας το πολιτιστικό απόθεμα, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και τη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων.

Οι “Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού”, προσβλέπουν στην αναβάθμιση των οδικών συνδέσεων των επιμέρους χώρων με τους κεντρικούς οδικούς άξονες Μορέας, Ολυμπία Οδό και Ιονία Οδό, η υλοποίηση θα γίνει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ μέσω μιας πλατφόρμας ψηφιακών εφαρμογών θα προβληθούν διαδρομές και επιμέρους μνημεία, χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες, “ανοιχτό ράφι” τοπικών προϊόντων, καλεντάρι εκδηλώσεων και πολλά ακόμη χρήσιμα στοιχεία.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ