Μ. Τζούφη: Η Υπουργός Παιδείας Επιβάλει Τη Μονοφωνία Και Νομοθετεί Τη «Νύχτα» (Vid)

Για απόλυτο αιφνιδιασμό της Βουλής έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη σχετικά με τις εκπρόθεσμες τροπολογίες που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για τη συνήθη πρακτική του υπουργείου Παιδείας να εισάγει σωρεία κρίσιμων άρθρων λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επισημαίνοντας πως εξευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιβάλει τη μονοφωνία σε κάθε ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη «διάταξη-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια, σύμφωνα με την οποία υποχρεώνει τους επαγγελματικούς φορείς (πχ: Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο) να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ΑΕΙ.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η υπουργός Παιδείας απέρριψε, χωρίς αιτιολόγηση, τις τροπολογίες που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με:

§  την παράταση της θητείας των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, έπειτα από την αποχή του 93% στις «εκλογές-παρωδία» που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας – αντίθετα η κυβέρνηση νομοθέτησε το διορισμό των μελών από την ίδια την υπουργό

§  την αναβολή εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, τουλάχιστον για φέτος

§  τη φετινή πρόβλεψη για διενέργεια εμβόλιμων εξεταστικών για τους τελειόφοιτους φοιτητές

§  τη δυνατότητα ίδρυσης ΙΕΚ από το Ριζάρειο Ίδρυμα στο Μονοδένδρι Ζαγορίου