Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜπλόκα, έλεγχοι και μετακινήσεις με διπλά SMS

Μπλόκα, έλεγχοι και μετακινήσεις με διπλά SMS

Τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ ισχύουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο του lockdown για τον περιορισμό των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Η μετακίνηση σε συγγενείς ή σε κάποιο φιλικό σπίτι γίνεται μέσω sms στο 13033, ωστόσο για να μην πληρώσετε ακριβά με πρόστιμο το ρεβεγιόν θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να στείλετε κωδικό μετακίνησης τόσο κατά την μετακίνησή σας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, όσο και κατά την αποχώρησή σας για την επιστροφή στο σπίτι.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. είναι πολύ πιο αυστηρά από αυτά των Χριστουγέννων καθώς θα υπάρχουν πολλά μπλόκα προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα και οι πολίτες που κυκλοφορούν μετά τις 22:00.

Μέχρι και έλεγχο στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται για τους οποίους με την απαραίτητη βεβαίωση δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ.

«Λόγω του lockdown, το ανώτατο όριο στο τραπέζι για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς είναι 9 άτομα από 2 οικογένειες. Απαραίτητη είναι η αποστολή γραπτού μηνύματος sms στο 13033 με τον κωδικό 6, τόσο για την άφιξη, όσο και για την αποχώρηση από το ρεβεγιόν.

Όλους αυτούς τους μήνες, όλοι μας βιώσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, έγιναν αδύνατα. Αναγκαστήκαμε να ζήσουμε με απαγορευτικά μέτρα, που υπό συνήθεις συνθήκες θα ήταν αδιανόητα.

Όσο για εμάς, τους αστυνομικούς, βρεθήκαμε σε μία άβολη αλλά και κρίσιμη θέση. Μας ανατέθηκε, πέραν των άλλων καθηκόντων μας, ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με συνεχείς συστάσεις, οδηγίες, παραινέσεις αλλά και επιβολή προστίμων όποτε χρειαζόταν, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτόν τον σκοπό.

Και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Από τη μια, έπρεπε να ελέγχουμε αν τηρούνται τα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, από την άλλη όμως πάντα είχαμε στο μυαλό μας τις δυσκολίες των συμπολιτών μας, την ψυχολογική κόπωση και την οικονομική δυσπραγία που δημιούργησε η πανδημία.

Κλείνοντας λοιπόν αυτός ο χρόνος, θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας, διότι σε μεγάλο βαθμό τήρησαν τα μέτρα κι έτσι  ώστε η περιοχή μας, η περιοχή της Ηπείρου, παρουσιάζει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, μια καλή εικόνα επιδημιολογικά.

Όμως αυτή η προσπάθεια, τόσο η δική μας όσο  και των συμπολιτών μας, δε σταματά εδώ. Γι΄ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε εντατικά τους ελέγχους», ανέφερε σε δηλώσεις  του ο Ηλίας Μήτσιος, Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Γ. Α. Δ Ηπείρου.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ