Με υψηλό φρόνημα γιορτάστηκε η επέτειος της 25 ης Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού

Με τις πρέπουσες τιμές και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτραπροστασίας για την πανδημία, ο Δήμος Ζηρού τίμησε τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων το 1821 για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, που φέτος,συνέπεσε με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Μπορεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου να ήταν περιορισμένο λόγω της πανδημίας, ωστόσο το φρόνημαπαρέμεινε πολύ υψηλό.Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τη δοξολογία στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα. Ο πατήρ Ελευθέριος μεταξύ άλλων,υπογράμμισε την ομοψυχία και τη συστράτευση εκκλησίας και λαού στον μεγάλο αγώνα.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας.Επισήμανε το σθένος του λαού μας να τα βάλλει με την ισχυρή Οθωμανική Αυτοκρατορία σε μία εποχή που η Ευρώπη εξέφραζε την πλήρη αντίθεσή της σε κάθε μορφή εξέγερσης, με μοναδικό κίνητρο το ιδανικό της ελευθερίας και ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο –όπως είπε- έχουμε χρέος να διεκδικούμε συνεχώς με λογική και σύνεση. Πανηγυρικό για την ημέρα εκφώνησε η πρεσβυτέρα Κατερίνα.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μπιζανομάχων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατήρ Λάμπρος. Στεφάνια κατέθεσαν: Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, η διοικητής του Α.Τ. Φιλιππιάδας αστυνόμος Α’ κα Αρσένη Ιωάννα, ο κ. Πάνος Χρήστος, επιπυραγός υποδιοικητής του Πυροσβεστικού τμήματος Φιλιππιάδας, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. ΔημήτριοςΚωστάκος και ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου.