Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου.

Η σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς αερίων καυσίμων εντός της υποθαλάσσιας σήραγγας.

Στις 23.22 στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Πρέβεζας σήμανε συναγερμός, ενώ άμεσα 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άντρες και επικεφαλής τον διοικητή Γιώργο Γκούμα, ξεκίνησαν προς το σημείο του συμβάντος.

Τα πυροσβεστικά διέσχισαν την Λ. Ειρήνης και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την υποθαλάσσια σήραγγα, όπου ήδη η τροχαία είχε αποκλείσει και τα δύο ρεύματα από Πρέβεζα και Άκτιο.

Η κυκλοφορία είχε ήδη διακοπεί εντός της σήραγγας πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς όπως ορίζει το πρωτόκολλο για είσοδο βυτιοφόρου οχήματος με επικίνδυνο φορτίο.

Ταυτόχρονα με τα οχήματα της πυροσβεστικής ενημερώθηκε άμεσα και το κέντρο του ΕΚΑΒ όπου έστειλε ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει τον τραυματισμένο οδηγό του βυτιοφόρου, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Η φωτιά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής δεν επεκτάθηκε και σβήστηκε αμέσως με την ρίψει νερού.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας κ. Μικρούλης και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Π.Ε κ. Παππάς.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Γιώργος Γκούμας μαζί με τους υπεύθυνους της γέφυρας παρακολούθησαν το βίντεο, χρονομέτρησαν την άσκηση και συζήτησαν για τυχόν παραλείψεις και λάθη, τα οποία χρήζουν άμεσης βελτίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here