Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΜήνυμα του Γιώργου Νίτσα για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση...

Μήνυμα του Γιώργου Νίτσα για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Την 25η Μαρτίου 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή που το σκλαβωμένο Γένος πήρε την απόφαση να πάρει τα όπλα για την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο μυαλό όλων μας είναι να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και υγιείς από τη συγκεκριμένη περιπέτεια και να επανέλθουν οι ζωές μας σε κανονικούς ρυθμούς.

Δυστυχώς η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει η ανθρωπότητα με τον κορονοϊό δεν επιτρέπει στις Πρεβεζάνες και τους Πρεβεζάνους, δεν επιτρέπει στους δημότες Πρέβεζας να χαρούν και να γιορτάσουν με τον τρόπο που αρμόζει τη συγκεκριμένη ιστορική επέτειο για τους Έλληνες.

Μπορούμε όμως να διατηρήσουμε άσβεστα τα παρακάτω μηνύματα της Επανάστασης του 1821 και να τα έχουμε ως οδηγό στο όραμά μας για το Δήμο Πρέβεζας.

 Την οργάνωση και την μεθοδική προετοιμασία του Αγώνα από τη Φιλική Εταιρεία.

 Το πνεύμα των φωτισμένων ανθρώπων που ύμνησαν την Επανάσταση του 1821.

 Την αυτοθυσία των Επαναστατημένων.

 Την πίστη που είχαν στις δικές τους δυνάμεις οι αγωνιστές της Επανάστασης, την ανάγκη για ενότητα και το πως εύκολα μπορεί να καταρρεύσει κάτι αν υπάρξει διχόνοια.

 Τις ηγετικές ικανότητες των οπλαρχηγών.

 Την αποτελεσματικότητα της συλλογικής προσπάθειας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Χρόνια πολλά Πρέβεζα!
ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ