Μέχρι τη… Βουλή η επανέναρξη στη Γ’ Εθνική

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης και Μανωλάκου Διαμάντω κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και προς τoν Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την επανεκκίνηση της Γ Εθνικής.

Η ενημέρωση του ΚΚΕ:
«Για την επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής στο Ποδόσφαιρο

Εδώ και 4 μήνες οι παίκτες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας βρίσκονται σε απόγνωση αφού μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος το περασμένο Νοέμβριο, είναι όλο αυτό το διάστημα με μηδενικό εισόδημα. Δεν έχουν μπει σε αναστολή, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις. Πρόκειται για χιλιάδες παίκτες και προπονητές, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ομάδες είναι 150 που χωρίζονται σε 10 ομίλους.

Η Γ΄ Εθνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία, όμως λειτουργεί σαν επαγγελματική. Δηλαδή οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ και αυτό είναι δεσμευτικό. Το εισόδημά τους προέρχεται από τις ομάδες χωρίς να υπάρχει επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως συμβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση είναι η αιτία που οι παίκτες και οι προπονητές σε αυτή την κατηγορία βιώνουν την ανασφάλεια, αφού μένουν ουσιαστικά χωρίς ασφάλιση και εισόδημα.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει μια απάντηση από την κυβέρνηση ούτε για το πώς θα διασφαλιστεί το εισόδημά τους, άλλα και για το τι πρόκειται να γίνει με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που στις επαγγελματικές κατηγορίες το πρωτάθλημα συνεχίζεται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

-Να στηριχθεί το εισόδημα των παικτών και των προπονητών με μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες (όπως αναστολή κ.α)

-Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με όλα τα μέτρα προστασίας, αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν για την επανεκκίνηση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Οι Βουλευτές
Συντυχάκης Μανώλης
Μανωλάκου Διαμάντω».