Μέτρια η κίνηση στην αγορά της Πρέβεζας μετά το παρατεταμένο lockdown

Mέτρια ήταν η κίνηση στα καταστήματα της Πρέβεζας πρώτη μέρα χθες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, με τους επαγγελματίες να έχουν ξεκινήσει μεγάλες εκπτώσεις σε όλα τα είδη, δίνοντας μεγάλο βάρος στην περίοδο των εκπτώσεων προκειμένου να “κερδίσουν” ότι είναι δυνατό από τις επιπτώσεις που έφερε στα ταμεία τους το παρατεταμένο lockdown.

Οι εκπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ όσοι καταστηματάρχες επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Από χθες το καταναλωτικό κοινό με τη χρήση μάσκας και τις ανάλογες αποστάσεις μπορεί να βρίσκεται και πάλι μέσα στα καταστήματα έχοντας στη διάθεσή του ένα δίωρο για τις αγορές του στέλνοντας sms, με τον αριθμό 2, στο 13033, ενώ υπάρχει “πλαφόν” καταναλωτών που θα παραμένει στον χώρο ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση τονίζει ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να σβήνουν το SMS και να στέλνουν νέο για να έχουν απεριόριστο χρόνο για ψώνια, αλλά να τηρούν το όριο των 2 ωρών.

Εν τω μεταξύ με μηνύματα φορείς της περιοχής προτρέπουν τους δημότες να στηρίξουν την τοπική αγορά και να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της πόλης.

Η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου γίνεται με αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ενώ κρίσιμη είναι η εβδομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα κρίνει και τα επόμενα βήματα επανεκκίνησης και σε άλλους τομείς.

Τα επόμενα βήματα όπως αναφέρουν πληροφορίες αφορούν στα χιονοδρομικά κέντρα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και τις σχολές οδηγών, ενώ ερωτηματικό παραμένει για την εστίαση και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.