Μέρα – μέρα “κλείνουν” οι εκκρεμότητες για τη διεκδίκηση ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Με προσεκτικά βήματα προχωρούν οι ενέργειες του Δήμου Πρέβεζας έτσι ώστε να διεκπεραιώνονται μια προς μια οι εκκρεμότητες και να τεκμηριώνεται πλέον από κάθε πλευρά η ανάγκη αλλά και η εφικτότητα της δημιουργίας νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Πρόσφατα στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Κώστας Μπάρκας (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Σκανδάλης.

Ο κ. Γεωργάκος, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας , υπογράμμισε ότι ο ίδιος ενημέρωσε την επιτροπή διεκδίκησης για τις ενέργειες που ολοκληρώνει ο Δήμος και αφορούν την πολεοδομική “ενοποίηση” της έκτασης των 45 περίπου στρεμμάτων στον Μύτικα, την ανανέωση της παραχώρησης του οικοπέδου αλλά και την αποστολή των απαιτούμενων εγγράφων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτήρισε ως μια ευνοϊκή “συγκυρία” και το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής της νέας εισόδου της Πρέβεζας η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει και το νέο Νοσοκομείο.

“Εμείς ασχολούμαστε καθημερινά με το θέμα προσπαθώντας να τακτοποιούμε κάθε εκκρεμότητα” καταλήγει ο κ.Γεωργάκος σημειώνοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει καλέσει τον Υπουργό Υγείας στην Πρέβεζα οπότε θα δρομολογηθεί συνάντηση μαζί του είτε στην Πρέβεζα (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες) είτε στην Αθήνα.