Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΛευκός Οίκος: Το FBI ερευνά το μαζικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες

Λευκός Οίκος: Το FBI ερευνά το μαζικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες

Δια του εκπροσώπου του Λευκου Οίκου στα θέματα ασφαλείας, Τζακ Κίρμπι, έγινε γνωστό ότι ερευνάται τόσο από το FBI όσο και από το Department of Homeland Security (DHS) το προχθεσινό ολικό μπλακ άουτ των τηλεπικοινωνιών στην επικράτεια των ΗΠΑ. 

Την περασμένη Πέμπτη και για πολλές ώρες εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες προβλήματα συνδεσιμότητας στο τηλέφωνο και το ίντερνετ καθώς είχαν καταρρεύσει τα δίκτυα της ΑΤ&Τ, της Verizon και της T-Mobile, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, λόγω του μπλακ άουτ ο κόσμος δεν μπορούσε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως αστυνομία, ασθενοφόρα και πυροσβεστική σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Μέχρι και το FCC (Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών) διερευνά τα αίτια του γεγονότος μαζί με το τμήμα Κυβερνοεπιθέσεων και Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Υποδομών του Department of Homeland Security, αλλά και την ΑΤ&Τ για να προσδιορίσουν τι συνέβη. 

Επιβεβαιώθηκε ότι και το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αντιμετώπιζε προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες αλλά δεν ήταν σε βαθμό που κατέρρευσε το σύστημα. “Αλλά το δια ταύτα είναι ότι δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις” είπε στους δημοσιογράφους ο Kirby την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Αυτές οι κινήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης αφήνουν υπόνοιες πως ίσως να ήταν αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης για λόγους κατασκοπίας, όπως εικάζουν αρκετά μέσα αλλά και χρήστες στα social media. 

Το πρόσφατο τηλεπικοινωνιακό μπλακ άουτ άφησε χωρίς τηλεφωνία και ίντερνετ για πάρα πολλές ώρες πάνω από 250 εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες στην επικράτεια της χώρας, καθώς είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας τα δίκτυα των τριών μεγάλων παρόχων, δηλαδή ΑΤ&Τ, Verizon και T-Mobile

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ