«Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα είναι εξωγενείς, δεν τις προκάλεσε η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την κρίση του 2015 που ήταν υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, ρίχνοντας τα «καρφιά» του προς το Αλέξη Τσίπρα. Ως παράδειγμα έφερε τον Έβρο και το μεταναστευτικό, αλλά και τη διαχείριση του κορονοϊού.

«Στηρίξαμε την κοινωνία και τους περισσότερο ευάλωτους, κρατώντας όρθιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας, καταφέραμε να ρίξουμε την ανεργία 4 μονάδες από το σημείο που την παραλάβαμε, είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο 11,9%, μεσούσης της κρίσης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γνωρίζουμε ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται από την ακρίβεια που προέκυψε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γι αυτό το λόγο ανακοινώσαμε ένα πακέτο μέτρων, που ακόμη οι πολίτες δεν το έχουν δει. Φροντίζουμε να κρατάμε πάντα εφεδρείες. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες και τους πιό αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις εκλογές, ανέφερε ότι «δεν κάναμε καμία έκπτωση στην υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών δεσμεύσεών μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία και θα κριθούμε εν τω συνόλω για το έργο μας. Και όταν θα φτάσουμε στις κάλπες, θα βλέπουμε κατάματα τους πολίτες, λέγοντάς τους πως αυτό υποσχεθήκαμε και το κάναμε πράξη».

«Στην πορεία της μεταπολίτευσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση που 30 μήνες μετά την ανάδειξή της προηγείται με τέτοια διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση», κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here