Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΚουπτσίδης για FL, Γ' Εθνική, αναδιάρθρωση και Μητρώο

Κουπτσίδης για FL, Γ’ Εθνική, αναδιάρθρωση και Μητρώο

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης μίλησε στην Πέλλα τηλεόραση για πολλά θέματα που αφορούν το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων οι τοποθετήσεις του κ. Κουπτσίδη:

Για την αναδιάρθρωση: «Από τον Αύγουστο ο κ. Αυγενάκης δεν άκουγε κανέναν. Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θέταμε το καλοκαίρι ήταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και ενώ η σεζόν τώρα είναι σε εξέλιξη να λέμε ότι θα συγχωνευτούν οι κατηγορίες;.

Για την Φούτμπολ Λιγκ και τις επαγγελματικές κατηγορίες: «Επρεπε να έχει ξεκινήσει η Footbal League. Στην Ελλάδα και σε μια αφρικανική χώρα δεν ξεκίνησαν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο. Γίνονται αγώνες σε κλειστά γήπεδα και σε ανοιχτούς χώρους απαγορεύεται. Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι στο ποδόσφαιρο κολλάει αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ δεν κολλάει; Εχουν ξεκινήσει οι πρώτες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα εκτός από το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι είπαν να παίξει το βόλεϊ και το μπάσκετ γυναικών σε κλειστούς χώρους και όχι το ποδόσφαιρο γυναικών σε ανοιχτούς χώρους;

Ακόμη δεν απάντησαν οι τέσσερις υπουργοί που έλαβαν επιστολές για την χορήγηση ράπιντ τεστ από φορείς της πολιτείας, ώστε να γίνουν τα Πρωταθλήματα καθώς οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, της Γ Εθνικής αλλά και των τοπικών δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτά που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλα αυτά αν θέλουν να παίξουν (να γίνουν οι αγώνες). Αν δεν θέλουν, να πουν από τώρα μην κάνετε προσπάθειες, μην ξοδεύεστε- διακοπή των Πρωταθλημάτων και συνεχίζουμε του χρόνου».

Για τα τμήματα υποδομής τόνισε: «Τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν και έστω με ανοιχτά παράθυρα τα παιδιά κάνουν τα μαθήματα τους. Τα ίδια παιδιά τα είχαμε και στις ακαδημίες αλλά εκεί και σε ανοιχτούς χώρους  δεν μπορούν να είναι. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε κλειστές αίθουσες δεν μεταδίδεται ο ιός και μεταδίδεται σε ανοιχτά γήπεδα για τα ίδια παιδιά. Κοντεύουμε να τρελάνουμε τα παιδάκια που έχουν μια διέξοδο να κάνουν ένα άθλημα σε ανοιχτούς χώρους και τα κλείνουμε στα σπίτια».

Για τη Γ’ Εθνική υπογράμμισε: «Η προϋπόθεση είναι να ελαφρύνουμε τις ομάδες από τα ράπιντ τεστ. Ζητήσαμε ραντεβού με τους κ.κ. Βορίδη, Πέτσα, Αυγενάκη, τον υφυπουργό οικονομικών αλλά δεν προχώρησε τίποτε και δεν ξέρω γιατί.

Πολλές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα και κάποιος θα έχει την ευθύνη. Πηγαίνουμε σε πολυκαταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, αλλά σε ανοιχτούς χώρους κολλάει ο κορωνοϊός και μεταδίδεται ακαριαία. Σε άλλα πράγματα δεν μεταδίδεται.

Κάποιες ομάδες μας Γ’ Εθνικής έχουν στόχους και θέλουν να ανέβουν, ή να μείνουν στην κατηγορία. Υπήρχαν προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν μας ακούνε. Δεν συζητάνε. Με την ΕΠΟ έχουν αλλεργία στο Υπουργείο Αθλητισμού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η εχθρική αντιμετώπιση απέναντι στην ΕΠΟ.

Την απαξιώνουμε. Δεν θέλουμε να μιλάμε με την ΕΠΟ. Ότι και να κάνει είναι κατακριτέο. Δεν καλούμαστε σε κανένα διάλογο.

Θέλουν να την συρρικνώσουν; Θέλει να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ; Ας γίνει. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το πληρώνει το ποδόσφαιρο, γιατί κάποιους από εμάς δεν μας γουστάρει».

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είπε: «Θα μπορούσαν να γίνουν Πρωταθλήματα ενός γύρου. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις της πολιτείας. Θα μπορούσε το υπουργείο να αναλάβει τα τεστ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Να γίνονται κάθε Παρασκευή και να μπορούν να παίζουν.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το συρρικνώνουμε με το μητρώο. Θα πρέπει να γίνει αλλά να δώσει ευκαιρίες προς όλους.

Υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, που έχουν ιδρυθεί το 1928 όπως ο Πυρσός Γρεβενών και η Κοζάνη και πρέπει να βρουν το ιδρυτικό τους καταστατικό. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό;

Σε μια εποχή που όλα απλοποιούνται ζητάμε να παραθέσουν μια σειρά δικαιολογητικών. Θέλουμε να διώξουμε τους πάντες από το ποδόσφαιρο;

Πρέπει να πληρώσεις λογιστή, δικηγόρο για να τρέξεις κάποια πράγματα.

Ο Πυρσός Γρεβενών ιδρύθηκε το 1928 και δεν πήρε αναγνώριση. Είναι σωματείο σφραγίδα;

Εστω και ο ίδιος πρωθυπουργός να λάβει γνώση αυτών που συμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να πάρει την πρωτοβουλία και να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Επρεπε να είναι πιο απλοποιημένη η διαδικασία για το μητρώο. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που από το υστέρημα τους έδιναν χαρά στις τοπικές κοινωνίες. Δεν έχουν έσοδα. Τους υποχρεώνουμε να κάνουν και έξοδα για να πάρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Να έδιναν προκαταβολή σε όλους τους εν ενεργεία συλλόγους και από κει και μετά στους υπόλοιπους που θα μπουν».

Γήπεδα και μητρώο

Λέμε τις ομάδες είπε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης που δεν είναι στο μητρώο ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείται τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

«Ζούμε σε μια χώρα που θα απαγορευτεί η χρήσης της δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης; Είναι δυνατόν η πολιτεία να λέει αυτό το πράγμα; Αποφασίζουμε και τους στέλνουμε στα αζήτητα».

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ