Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) καταγράφει το 2ο μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων. Στον υψηλότερο αριθμό οι νεκροί.

Στην ανακοίνωση 453 νέων κρουσμάτων κορονοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα μας, ενώ για άλλη μια φορά ο αριθμός των θανάτων έφθασε για δεύτερη φορά τον αριθμό ρεκόρ των 13.

Από τα 453 κρούσματα τα 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23947, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 482 θανάτους συνολικά στη χώρα. 181 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Τα ενθαρρυντικά γραφήματα σύγκρισης της Ελλάδας με χώρες της Ευρώπης (pic)

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η Γαλλία για τον περιορισμό του κορονοϊού και συνέκρινη την κατάσταση της χώρας με τη δικιά μας από επιδημιολογικής άποψης. 

Την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο 135 ευρώ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των συγκεκριμένων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις για τον κορονοϊό στη χώρα μας. 

Έτσι, επισήμανε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Γαλλία δείχνει ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι δραματική και ότι στην Ελλάδα «παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση.

Τόνισε ότι τη συγκεκριμένη επιτυχία την πιστώνεται ο κάθε Έλληνας που εφαρμόζει τα μέτρα και επανέλαβε την έκκληση του για τήρησή του και το επόμενο διάστημα, ώστε να αποφευχθούν νέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here