Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σε σχολείο

Κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού αντιμετώπισε 15χρονος μαθητής του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας όταν έπεσε από μεγάλο ύψος μετά από υποχώρηση περίφραξης.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ενώ ο 15χρονος βρισκόταν στην αυλή του σχολείου, υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα, με αποτέλεσμα ο μαθητής να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος περίπου 6 μέτρων, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου παρέμεινε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά – προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου ούτε για την επικινδυνότητα της περίφραξης ούτε μετέπειτα για το συμβάν.

Δημοτική αρχή και αστυνομία, ενημερώθηκαν για το περιστατικό από δημοσιεύματα, ενώ από τις αστυνομικές αρχές κινήθηκε διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης.