Έφυγε από τη ζωή σήμερα αργά το απόγευμα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Ο Μωυσής Ελισάφ δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικητής στη σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Μωυσής Ελισάφ (Ιωάννινα, 17 Ιουλίου 1954-17 Φεβρουαρίου 2023) ήταν Έλληνας πολιτικός, παθολόγος και πανεπιστημιακός ρωμανιώτικης καταγωγής, Δήμαρχος Ιωαννιτών από το 2019 έως τον θάνατο του το 2023.

Βιογραφία

Γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Ήταν καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα – Νέα Εποχή». Στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 23,82% και στον δεύτερο επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου και προκατόχου του, Θωμά Μπέγκα, με 50,33%Ήταν  ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εκλέχθηκε στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here