Συγκεκριμένα, μιλώντας ο κ. Γκαραβαλία για το «ευρωπαϊκό πράσινο πάσο», τόνισε ότι «οι λεπτομέρειες έχουν ήδη καθοριστεί και αν ήταν δυνατόν οι κανόνες αυτοί θα έπρεπε να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από αύριο».

Σε σχέση με τους ισχύοντες κανόνες, ο Μάσιμο Γκαραβάλια θεωρεί ότι η χώρα του θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία ζητά μοριακό τεστ από τους τουρίστες, που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός των 72 ωρών πριν την άφιξή τους, και όχι 48 ωρών, όπως έχει αποφασίσει η Ιταλία.

Αναφερόμενος στην πορεία της τουριστικής περιόδου στην χώρα του, δήλωσε ο Γκαραβάλια: «Επενδύουμε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στον τουρισμό και το συνολικό όφελος μπορεί να αγγίξει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «το 2020 χάθηκαν 27 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω παντελούς έλλειψης ξένων επισκεπτών. Οι κρατήσεις των ντόπιων τουριστών έχουν ήδη αυξηθεί κατά 10%, ενώ υπάρχει αισιοδοξία και σε ό,τι αφορά τους ξένους, κυρίως λόγω της κατάργησης της καραντίνας».

«Οι Ιταλοί και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να λάβουν την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού κατά την διάρκεια των διακοπών τους, αν αυτή είναι μεγάλη. Αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας, διότι θα δημιουργηθεί χάος», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός.

«Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα μας δεν χρειάζονται άλλες κρατικές βοήθειες, αλλά αυτό που λείπει, όσο και αν φαίνεται περίεργο, φέτος, είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here