Η συνταγή της ημέρας: Τσιπούρα στη λαδόκολλα

  • Προετοιμασία: 0:10′
  • Μαγείρεμα: 0:20′
  • Μερίδες: 4

Τσιπούρα στη λαδόκολλα. Μία συνταγή εύκολη, υγιεινή και συγχρόνως πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια!

  • Θερμίδες: 420
  • Λιπαρά: 40
  • Πρωτεϊνες: 25
  • Υδατάνθρακες: 35

Υλικά Συνταγής

  1. 4 φιλέτα ψαριού (τσιπούρα ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει)
  2. 1 ρίζα φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  3. 1 κ.σ. κάππαρη
  4. 8 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες ή στη μέση
  5. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  7. αλάτι
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 4 μεγάλες λαδόκολλες

Εκτέλεση

  1. Για την τσιπούρα στη λαδόκολλα, απλώνουμε πρώτα τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας ακουμπάμε από 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
  2. Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη. Περιχύνουμε κάθε φιλέτο τσιπούρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Κλείνουμε σε πακέτο τη λαδόκολλα. Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.
  4. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι. Ψήνουμε την τσιπούρα στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄. Αφήνουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
  5. Συνοδεύστε το ψάρι με πράσινη σαλάτα, βραστή πατάτα, άγρια χόρτα βραστά και ότι άλλο σας αρέσει.