Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα φακής με παντζάρια και ψητό κρεμμύδι

  • 70λεπτά 
  • Εύκολη
  • 6 Μερίδες

Συστατικά

  1. 2Κρεμμύδια
  2. 2κ.σ.Δυόσμος
  3. 2κ.σ.Κόλιανδρος
  4. 0.5κ.γλ.Αλάτι
  5. 1Ξύσμα λεμονιού
  6. 1κ.σ.Μέλι
  7. 0.5κ.γλ.Κύμινο
  8. 1κ.σ.MAGGI Νοστιμιά
  9. 2κ.σ.Ξύδι
  10. 4κ.σ.Ελαιόλαδο
  11. 100γρ.Τοματίνια
  12. 4Παντζάρια
  13. 2φλιτζάνια Φακές βρασμένες

Εκτέλεση

70 λεπτά

Βήμα 1

Πλύνετε καλά με ένα σφουγγαράκι τα παντζάρια, καθαρίστε τα κρεμμύδια και τυλίξτε τα ένα ένα με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 2

Ψήστε για 60 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίξτε όλα τας υλικά για το ντρεσινγκ και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.

Βήμα 3

Αδειάστε μέσα τις φακές, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο και ανακατέψτε απαλά.

Βήμα 4

Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια και τα παντζάρια βγάλτε μέσα από το αλουμινόχαρτο και κόψτε κυδωνάτα σε 8 κομμάτια το κάθε λαχανικό.

Βήμα 5

Ρίξτε μέσα στην σαλάτα, ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.