- Προετοιμασία: 0:15′
- Μαγείρεμα: 0:25′
- Εύκολη
- Μερίδες: 4
Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες, ένα καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο, Παριανό φαγητό. Σερβίρεται με ξινομυζήθρα και ζυμωτό ψωμί.
Υλικά Συνταγής
- 4 πατάτες
- 4 μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες
πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
- Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.