Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες (Vid)

  • Προετοιμασία: 0:15′ 
  • Μαγείρεμα: 0:25′
  • Εύκολη
  • Μερίδες: 4

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες, ένα καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο, Παριανό φαγητό. Σερβίρεται με ξινομυζήθρα και ζυμωτό ψωμί.

Υλικά Συνταγής

  1. 4 πατάτες
  2. 4 μελιτζάνες
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  5. 1 δαφνόφυλλο
  6. 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  7. 1 πρέζα ζάχαρη
  8. αλάτι
  9. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες.

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
  • Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.

Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.