Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΑΓΕΙΡΙΚΗΗ συνταγή της ημέρας: Ντολμαδάκια

Η συνταγή της ημέρας: Ντολμαδάκια

1 ώρα & 30 λεπτά

Υλικά

 4 μερίδες

  1. 400 γρ αμπελόφυλλα από βάζο
  2. 1 φλ ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  4. 3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. 3 κσ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  6. 1 κσ ξερό δυόσμο τριμμένο
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
  9. Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζουμε καλά (κρατάμε τα σκισμένα φύλλα)
  2. Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει το ρύζι να κολλάει, προσθέτουμε το μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το μισό λεμόνι.
  4. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στρώνουμε τα σκισμένα φύλλα που κρατήσαμε στον πάτο της κατσαρόλας.
  6. Απλώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα στον πάγκο με την γυαλιστερή τους πλευρά προς τα κάτω.
  7. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και το τυλίγουμε ρολό.
  8. Βάζουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα σε σειρά.
  9. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω τους να τα συγκρατεί.
  10. Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστούν ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού.
  11. Τα σιγοβράζουμε για 30′-45′.
  12. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ