- Προετοιμασία: 0:15′
- Μαγείρεμα: 0:20′
- Εύκολη
- Μερίδες: 2
Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με καραμελωμένα μήλα.
Υλικά Συνταγής
- 4 μπριζολάκια
- 1 σφηνάκι τσίπουρο παλαιωμένο
- 3 φέτες Prosciutto
- 1 κρεμμύδι ξερό (πολτοποιημένο στο multi)
- 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 5 κόκκινα μήλα
- λίγο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη αποξηραμένη
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- ½ λεμόνι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Τα μπριζολάκια χοιρινά με παλαιωμένο τσίπουρο είναι μία πολύ γευστική συνταγή!
- Για τα μπριζολάκια χοιρινά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με παλαιωμένο τσίπουρο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στην άκρη.
- Σε μια σοτέζα σοτάρουμε τα μήλα με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουμε τα μήλα και στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ζωμό με νερό, τη μουστάρδα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα μπριζολάκια, το προσούτο, το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι.