Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά

  • Προετοιμασία: 0:15′
  • Μαγείρεμα: 0:20′
  • Εύκολη
  • Μερίδες: 2

Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με καραμελωμένα μήλα.

Υλικά Συνταγής

  1. 4 μπριζολάκια
  2. 1 σφηνάκι τσίπουρο παλαιωμένο
  3. 3 φέτες Prosciutto
  4. 1 κρεμμύδι ξερό (πολτοποιημένο στο multi)
  5. 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  6. 5 κόκκινα μήλα
  7. λίγο βούτυρο
  8. λίγο ελαιόλαδο
  9. λίγη ρίγανη αποξηραμένη
  10. λίγο φρέσκο θυμάρι
  11. 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  12. ½ λεμόνι
  13. 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Τα μπριζολάκια χοιρινά με παλαιωμένο τσίπουρο είναι μία πολύ γευστική συνταγή!
  2. Για τα μπριζολάκια χοιρινά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με παλαιωμένο τσίπουρο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στην άκρη.
  5. Σε μια σοτέζα σοτάρουμε τα μήλα με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουμε τα μήλα και στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
  6. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ζωμό με νερό, τη μουστάρδα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπριζολάκια, το προσούτο, το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι.