Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με πατάτες στον φούρνο

  • 25′ Χρόνος Εκτέλεσης
  • 80′ Χρόνος Ψησίματος
  • 8-10 Μερίδες
  • 1 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  1. 2 κρεμμύδια
  2. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 2 σκ. σκόρδο
  4. 1 κιλό πατάτες baby
  5. 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  6. 4 καρότα
  7. 1 κ.σ. μουστάρδα
  8. 1 κύβο κότας
  9. 200 γρ. νερό
  10. χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. 700 γρ. λουκάνικα

Για το σερβίρισμα

  1. φέτα
  2. ρίγανη
  3. πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
  5. Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κύβο, το νερό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Μεταφέρουμε σε ταψί 28×36 εκ. και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο. Χαράσσουμε τα λουκάνικα σε 2-3 σημεία και τα βάζουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά.
  9. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε.
  10. Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη και πιπέρι.