- 25′ Χρόνος Εκτέλεσης
- 80′ Χρόνος Ψησίματος
- 8-10 Μερίδες
- 1 Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό πατάτες baby
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 4 καρότα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κύβο κότας
- 200 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 700 γρ. λουκάνικα
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ρίγανη
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κύβο, το νερό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ταψί 28×36 εκ. και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο. Χαράσσουμε τα λουκάνικα σε 2-3 σημεία και τα βάζουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε.
- Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη και πιπέρι.