Κοντοσούβλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ζουμερό και νόστιμο αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο του σπιτιού σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Υλικά
Για το κοντοσούβλι στο φούρνο
- 2 κ. αρνί ή ζυγούρι (σπάλα ή καπάκι με αρκετό λίπος)
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το κοντοσούβλι στο φούρνο
- Για να φτιάξουμε αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο, ζητάμε από τον κρεοπώλη κομμάτια από σπάλα ή καπάκι με μπόλικο λίπος επάνω. Απαραίτητο συστατικό για ζουμερό και καλοψημένο κοντοσούβλι στο φούρνο.
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 4-5 εκ.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε από 3 ώρες έως και μία νύχτα.
- Περνάμε σε δύο μικρές πλατιές σούβλες (για κεμπάπ) το κρέας.
- Τυλίγουμε σφιχτά την κάθε σούβλα χωριστά, σε δύο λαδόκολλες.
- Ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180°C.
- Το σερβίρουμε ζεστό και ζουμερό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.