Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με κοτόπουλο, σπανάκι & σάλτσα ντομάτας

Αγαπημένα ζυμαρικά με κοτόπουλο, σπανάκι & σάλτσα ντομάτας με ελαιόλαδο, φέτα και λιαστή ντομάτα που εξαφανίζονται στο λεπτό.

Οι εντυπωσιακές βίδες εμπλουτίζονται με μια κρεμώδη σάλτσα που τα έχει όλα, κομματάκια κοτόπουλου, ζωηρό σπανάκι, πλούσια ντομάτα με φέτα και λιαστή ντομάτα με τα φρέσκα ντοματίνια να τα νιώθεις ζουμερά να λιώνουν στο στόμα και την παρμεζάνα να ολοκληρώνει την πανδαισία των γεύσεων.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο από τα ζυμαρικά υψηλής ποιότητας που διατηρούν το σχήμα και τη γεύση τους για ένα σίγουρο αποτέλεσμα στο πιάτο μας.

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
  • Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
  • Πιάτο: Κυρίως Πιάτο 
  • Μερίδες: 8 Μερίδες Θερμίδες: 421kcal

Συστατικά

  • 500 γρ βίδες
  • 1 κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • 1 ΚΣ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ φρέσκα φύλλα σπανάκι Baby
  • λίγη τριμμένη παρμαζάνα για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:

  • 290 γρ 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας ποικιλία με ελαιόλαδο, φέτα και λιαστή ντομάτα
  • 35 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ 1 κλωνάρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 35 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 360 γρ ζωμό λαχανικών
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες

  • Απλώνω το στήθος του φιλέτου κοτόπουλου σε επίπεδη επιφάνεια, το κόβω καρέ και το πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και βάζω το κοτόπουλο ανακατεύοντας το μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί (για 4 λεπτά περίπου). Το βγάζω από την εστία.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει. Ζεματάω το σπανάκι για 3 λεπτά και το βγάζω με τρυπητή κουτάλα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω νερό, το αλατίζω και ρίχνω τις βίδες. Τις ανακατεύω μια φορά και τις αφήνω να βράσουν σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
  • Τις στραγγίζω κρατώντας το ζουμί τους και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στα ζυμαρικά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε δυνατή ένταση τα 35 ml ελαιόλαδου.
  • Σοτάρω τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, προσθέτω το σκόρδο αφήνω για άλλο ένα λεπτό και ρίχνω σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας για 3 λεπτά να καβουρδιστεί.
  • Προσθέτω το ζωμό από τα ζυμαρικά αναδεύοντας ταυτόχρονα και συνεχίζω με σάλτσα ντομάτας.
  • Προσθέτω το σέλερι, το μαϊντανό και αφήνω την κρεμμώδη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
  • Ρίχνω το κοτόπουλο, το σπανάκι και τα ντοματίνια αφήνω τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά και την βγάζω από την εστία.
  • Σερβίρω τις βίδες τρικολόρε στην πιατέλα με τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρω με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες: 421kcal | Υδατάνθρακες: 58γρ | Πρωτεΐνη: 23γρ | Λιπαρά: 10γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 2γρ | Χοληστερόλη: 40mg | Νάτριο: 555mg | Κάλιο: 708mg | Φυτικές ίνες: 4γρ | Σάκχαρα: 7γρ | Βιταμίνη A: 1972IU | Βιταμίνη C: 15mg | Ασβέστιο: 51mg | Σίδηρο: 2mg