- Προετοιμασία: 0:10′
- Μαγείρεμα: 0:30′
- Εύκολη
- Μερίδες: 6
Νηστίσιμη πατατοσαλάτα με βραστές πατάτες, πιπεριές Φλωρίνης και μουστάρδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Απολαύστε αυτή την υπέροχη νηστίσιμη πατατοσαλάτα σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό ή σαν ένα ελαφρύ γεύμα! Είναι απλά πεντανόστιμη
Υλικά Συνταγής
1 κιλό πατατούλες μικρές ολόκληρες (με τη φλούδα τους)
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. ξίδι
νερό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες) καλά στραγγισμένες
κομμένες σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση
Ζεστή πατατοσαλάτα (νηστίσιμη)
Για να φτιάξουμε τη ζεστή, νηστίσιμη πατατοσαλάτα με μουστάρδα, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Βράζουμε αλατισμένο νερό, τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 8΄-10΄, να μαλακώσουν.
Για τη σως βινεγκρέτ
Σε μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το λεμόνι και το νερό κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε. Τέλος, λίγο λίγο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας τη βινεγκρέτ με σύρμα, να πυκνώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε καλά.
Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην τις λιώσουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τις ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν.
Αφού κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης. Οι πατάτες όσο είναι ζεστές ρουφούν τη βινεγκρέτ μέχρι μέσα. Αφού κρυώσουν, τις ανακατεύουμε.