ΥΛΙΚΑ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
- 1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 πατάτες κομμένες σε μπουκιές
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κ.σ. γεμάτι πάστα κάρυ κόκκινη
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
- 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια (ή άλλα ανάμεικτα βρασμένα όσπρια
- φακές
- φασόλια
- που σας έχουν περισσέψει)
- λίγο φρέσκο τζίντζερ
- 1 συσκευασία ολόκληρα ντοματάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
- λάιμ για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια
εκτός από ρεβύθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι ή μίξη βρασμένων οσπρίων.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6′-8′ να μισομαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους για να φτιάξουμε το εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά για 1′ να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, κρατάμε λίγα σοταρισμένα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα για το ρυζι με κάρυ και ρεβύθια.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, την γλυκοπατάτα και τις βρασμένες πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 4′-5′ ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τις ντομάτες, τα όσπρια και το νερό που κρατήσαμε από τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε λίγη σάλτσα από το κάρυ λαχανικών με στραγγιστό γιαούρτι.
- Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι με κάρυ λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα γιαούρτι.
- Γαρνίρουμε με τα τηγανισμένα κρεμμύδια, με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τέταρτα λάιμ.