Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

  • Προετοιμασία: 0:05′
  • Μαγείρεμα: 0:20′
  • Εύκολη
  • Μερίδες: 4

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός, πεντανόστιμος και υγιεινός!

Υλικά Συνταγής

  1. 500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
  2. 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  3. 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  4. 1 κρεμμύδι ξερό
  5. ψιλοκομμένο
  6. 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  7. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  8. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  9. 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  10. αλάτι
  11. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο.

Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.

Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.