Κορυφώθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα ο εορτασμός για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Αλκίσωνα, ο οποίος έδρασε στη Νικόπολη τον 6ο αιώνα ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης και μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη υπερασπιζόμενος την πίστη του στο Θεό.

Ο Άγιος Αλκίσωνας συγκαταλέγεται στους τοπικούς Αγίους της Πρέβεζας και σε αυτόν είναι αφιερωμένη η πιο γνωστή Βασιλική της Αρχαίας Νικόπολης στην οποία όμως εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης κι έτσι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ι.Ν του Αγίου Χαραλάμπους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός και για τον τιμώμενο Άγιο μίλησε ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Φακάζης, ενώ σήμερα μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με αφορμή τον Άγιο Αλκίσωνα ανέπτυξε το θέμα της πίστης και τη σπουδαιότητα του να κατανοήσουμε όλοι το τελετουργικό της θείας λειτουργίας που σημειολογικά αντικατοπτρίζει το βίο , την πορεία και το λόγο του Χριστού.

Το παρόν στη σημερινή θεία λειτουργία έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τιμώντας τον τοπικό μας Άγιο, ενώ την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου η Μητρόπολη θα τιμήσει όλους τους Αγίους που έδρασαν ή πέρασαν από την Πρέβεζα.

Σχόλια