Αύριο Τρίτη παραμονή της γιορτής στις 7:30μ.μ στο Ναό του Αγίου Χρήστου θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Χρυσοστόμου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει και τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου.

Ο Άγιος Χρήστος με καταγωγή από την Πρέβεζα μαρτύρησε στην Κω στις 5 Αυγούστου του 1668.Εως το 1971 παρέμενε “άγνωστος” ωστόσο η αποκάλυψη στον Λαυριωτικό Κώδικα περιγραφής ιερομόναχου της Μονής Μεγίστης Λαύρας που το 1668 βρισκόταν στο νησί της Κω κατέταξε τον Άγιο Χρήστο σε περίοπτη θέση της τοπικής αγιολογίας.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ιερομόναχου ο Άγιος Χρήστος υπέστη βασανιστήρια από γενίτσαρους κατακτητές για την πίστη του, οι οποίοι και έκαψαν το σώμα του το οποίο παρέμεινε άταφο για πολλές μέρες και αλώβητο από επιθέσεις άγριων ζώων που υπήρχαν στο νησί.

Μάλιστα στην περιγραφή του ο ιερομόναχος επιβεβαιώνει ότι για τρεις μέρες μετά το θάνατό του υπήρχε ένα φως πάνω απ΄ το σκήνωμά του. Η μνήμη του Αγίου Χρήστου γιορτάζεται από το 1972 στις 5 Αυγούστου κάθε έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here