Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Νικόπολης εκεί όπου στις 20 Οκτωβρίου του 1912 οι Έλληνες στρατιώτες αναμέτρησαν τις δυνάμεις τους με τους Οθωμανούς και μια μέρα αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου κατάφεραν να ελευθερώσουν την Πρέβεζα, ξεκίνησε σήμερα ο εορτασμός για την 108η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων στη λιτή τελετή (που ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων) ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Ακρίβης, Αθηνά Κωνσταντάκη, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Παγγές,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φώτης Ζέρβας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, αντιπροσωπείες συλλόγων, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας και μαθητές του Β΄Λυκείου, του 3ου και 4ου Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.

Οι εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των υγειονομικών περιορισμών για τον κορονοϊό θα κορυφωθούν αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Στις 7.30 το πρωί θα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10.30 θα ακολουθήσει πανηγυρική δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Την ίδια μέρα την Τετάρτη η Φιλαρμονική «Ορφεύς» σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, μετά τη δοξολογία θα τιμήσει την επέτειο της απελευθέρωσης της Πρέβεζας από τον Τουρκικό ζυγό και θα παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here