Η Επιτροπή “Πρέβεζα 1821 – 2021” στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου (Pics)

20

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 -2021, ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στην προσπάθειά της, να αναπτύξει συνεργασίες με όμορους νομούς, αλλά και σταθερή στην επιθυμία της για γενικότερη προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κύριο Κοσμά και τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κύριο Κώστα Λύρο, στους οποίους εξέθεσε τις προτάσεις της για συνεργασία. Ο Σεβασμιότατος και ο Δήμαρχος, ενημερώθηκαν για τη δράση της Επιτροπής, άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις της και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση κοινών δράσεων.

Στη συνέχεια η Επιτροπή επισκέφτηκε το ιστορικό μουσείο Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, και συνομίλησε με τον ιδρυτή του, κ. Νικολάο Κορδόση, ο οποίος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις της Επιτροπής για κοινές δράσεις.

Ακολούθησε ξενάγηση στον Κήπο Των Ηρώων, το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, που στεγάζεται στο παλαιό δημαρχείο της πόλης, και στο μουσείο χαρακτικής, που στεγάζει έργα της μεγάλης χαράκτριας, Βάσως Κατράκη.

Παράλληλα, δόθηκε στην Επιτροπή η ευκαιρία, να συλλέξει μεγάλο όγκο υλικού, που αφορά σε ήρωες που έχουν σχέση και με τις δύο πόλεις.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 -2021, ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ευχαριστεί θερμά τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κύριο Κοσμά, τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο και τον κ. Νικόλαο Κορδόση, για τη φιλοξενία και τη βοήθειά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here