Επιστολή στον Τζο Μπάιντεν έστειλαν 35 αμερικανοί βουλευτές για να ξεκαθαρίσουν την αντίθεσή τους στην πώληση 35 F-16 στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζητήσαμε την απόρριψη αυτής της πώλησης γιατί θα ανταμείψει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αγνόηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας ως συμμάχου προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και για τις τεράστιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που το καθεστώς του συνεχίζει να διαπράττει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην επιστολή οι 35 βουλευτές.

«Η χρήση ανησυχητικών τακτικών από τον Ερντογάν που αντιτίθενται στο κοινό καλό της συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη», συμπληρώνουν ενώ αναφερόμενοι στα αμερικανικά όπλα και την «κακή χρήση» τους από τον τούρκο πρόεδρο οι βουλευτές επισημαίνουν:

«Έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να παραβιάσουν το κυρίαρχο έδαφος συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αυτές δεν είναι οι ενέργειες ενός αφοσιωμένου συμμάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», προσθέτουν οι 35.

Η επιστολή των βουλευτών:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here