Ζημιές προκλήθηκαν στο Δήμο Ζηρού από τις έντονες βροχοπτώσεις

Ζημιές προκλήθηκαν στο Δήμο Ζηρού από τις βροχοπτώσεις, ενώ κατολισθήσεις και καθιζήσεις σημειώθηκαν στα ορεινά των δημοτικών ενοτήτων Θεσπρωτικού και Ανωγείου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νίκος Καλαντζής μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απέτρεψαν προβλήματα στον κάμπο και δεν υπήρξαν πλημμύρες σε μεγάλες εκτάσεις.

Ωστόσο στα ορεινά από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πολλά προβλήματα κατολισθήσεων και καθιζήσεων στο οδικό δίκτυο σε περιοχές μεταξύ των οποίων οι Παπαδάτες, ο Γαλατάς, ο Άσσος και ο Γοργόμυλος. Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα σε Μελιανά και Ζερβό σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή, σε σημεία όπου τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών η δημοτική αρχή Ζηρού θα ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις.

Ο κ. Καλαντζής ανάφερε ότι η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι άψογη και όπου χρειαστεί θα ζητηθεί η συνδρομή τους. “Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην αποκατάσταση των ζημιών” σημείωσε ο δήμαρχος Ζηρού.