Το Ε.Κ. Πρέβεζας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας ενός κυρίαρχου και δημοκρατικού κράτους, καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και σαφή απειλή για την ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη.

Συμπαραστεκόμαστε στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό, τους εργαζόμενους της Ουκρανίας και την ελληνική ομογένεια.

Η φρικτή πολεμική εισβολή της Ρωσίας, σε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος, αποτελεί σαφή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια, με ορατούς, άμεσους και σοβαρούς κινδύνους, για την παγκόσμια τάξη και ασφάλεια. Με την επίθεση αυτή, επιδιώκεται δια των όπλων, η ανατροπή των υφιστάμενων διεθνών κανόνων και η δημιουργία νέων γεωπολιτικών δεδομένων. Είναι φανερό, ότι επιχειρείται η κατάργηση του Διεθνούς Δικαίου, της Διεθνούς Έννομης Τάξης, των πανανθρώπινων αξιών, των Δημοκρατικών διαδικασιών.

Προσπαθούν με στρατιωτικά μέσα, να επιβάλουν τις αρπακτικές τους διαθέσεις. Επιχειρούν να καταργήσουν με τη βία, παγιωμένες, διαχρονικού χαραχτήρα, αξίες που κατακτήθηκαν από τους λαούς μέσα από σκληρούς αγώνες με πολύ κόπο και αίμα! Βομβαρδίζονται πόλεις.

Σκοτώνονται αθώοι πολίτες. Στερούν το αύριο στα μικρά παιδιά! Καταπατούν, με ιδιαίτερη σκληρότητα, το δικαίωμα ενός λαού να ζήσει με Ειρήνη, Δημοκρατία και Ελευθερία. Τους εξαναγκάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους καταφεύγοντας σε ξένους τόπους.

Ζητάμε άμεση υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων και διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των βομβαρδισμών, που ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά δολοφονώντας αμάχους, και εντείνοντας την φρίκη του πολέμου, της προσφυγιάς και της οικονομικής καταστροφής.

Μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις και το φάσμα μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ή ακόμη και την υπόνοια μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση από έναν ουσιαστικό διάλογο για την ειρήνη.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε την διαμόρφωση της πολιτικής μέσω απειλών, βίας και αλαζονείας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και πρέπει να παραμείνει προπύργιο ειρήνης και δημοκρατίας με βάση τις δημοκρατικές αξίες, την αλληλεγγύη και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους και όλες, συμπολίτες και συμπολίτισσες, φορείς και σωματεία την Παρασκευή 01/04/2022 και ώρα 18:30 στο χώρο μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα να ενωθούμε και να διατρανώσουμε το αίτημά μας για ΕΙΡΗΝΗ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here