Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, στις 6:00 μμ έξω από το Δημαρχείο. 

Η επιδείνωση της καθαριότητας των σχολείων της πόλης, η εντατικοποίηση της δουλειάς για όσες συναδέλφους παραμένουν στον κλάδο με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα και τις περισσότερες επαγγελματικές ασθένειες, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με τη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ημιαπασχόληση, είναι οι άμεσες συνέπειες των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ και της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων.  

Η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη των συναδέλφων. Η Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό για το θέμα πχ της εκχώρησης του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πόλη και να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την καθαριότητα των σχολείων. 

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να εκτονώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια με ανέξοδες επιστολές διαμαρτυρίας προς όφελος της κυβέρνησης. Τα σχολεία όμως δεν χρειάζονται επιστολές για να καθαριστούν. Χρειάζονται καθαρίστριες. 

Απαιτούμε να επαναπροκηρυχτούν οι 40 θέσεις σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο, να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις των 25 συναδέλφων που προσλήφθηκαν με τρίωρη απασχόληση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here