Επίσκεψη αντιπροσωπείας από σχολείο της Σουηδίας στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

972

Ομάδα 12 μαθητών και 2 μαθητριών από το Futurascholan της Στοκχόλμης Σουηδίας υποδέχτηκε από τις 18-25 Σεπτεμβρίου 2023 το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας.

Η επίσκεψη της μαθητικής ομάδας έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος ‘ International Communication ‘ που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα σπουδών του σουηδικού εκπαιδευτικού συστήματος .

Η θεματική που ασχολούνται είναι “Οι 17 παγκόσμιοι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης” και με βάση τη θεματική αυτή έγινε η σύνδεση και η συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο , που είναι πιστοποιημένο ως σχολείο “Πρεσβευτής για τους 17 παγκόσμιους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”..

Στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση των σύγχρονων διεθνών πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με επίκεντρο την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους 17 στόχους του OHE.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε μεταξύ άλλων υποδοχή, παρουσιάσεις των δύο σχολείων, εργαστήρια γνωριμίας των παιδιών και εξοικείωση με τη θεματική, περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και το ιστορικό κέντρο της πόλης,εκδρομές σε Αχέροντα, Λίμνη Ζηρού, Κοκκινοπηλό, Αμβρακικό Κόλπο κλπ.

Η αντιπροσωπεία έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στο 4ο Γυμνάσιο να ανταποδώσει την επίσκεψη.

Η διευθύντρια του Σχολείου Βαρβάρα Ζαντραβέλη ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων , τις οικογένειες των μαθητών για τη φιλοξενία, τον Σύλλογο Διδασκόντων ενώ ιδιαίτερες ιδιαίτερες απευθύνει στον Δημήτρη Στρογγυλό , πρώην Γυμναστή που με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση για την υλοποίηση του σχετικού εργαστηρίου παραδοσιακών χορών και τέλος τις κυρίες Βαγγέλη και Κακοσίμου που επιμελήθηκαν τα άλλα εργαστήρια στο χώρο του σχολείου.

Σχόλια