Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνει το νέο Fuel Pass για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Τη νέα δέσμη μέτρων του εθνικού σχεδίου στήριξης με αιχμή την επιδότηση καυσίμων ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα μέτρα θα καλύπτουν τρεις μήνες, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ. Συνολικά τρία εκ οδηγοί αναμένεται να είναι οι δικαιούχοι.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες. Συγκεκριμένα επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτό να ολοκληρωθεί Νοέμβριο, αλλά όπως είπε υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες που θα έχουν κάνει δηλώσεις να επιστραφεί η πληρωμή αρχές Αυγούστου.

Το κόστος των νέων μέτρων είναι 375 εκ ευρώ ακόμη, δηλαδή συνολικά οι επιδοτήσεις της πολιτείας για τα καύσιμα ανέρχονται στα 580 εκ ευρώ.

Οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις κατά των ανατιμήσεων στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα 8 δισ ευρώ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι πρόκειται για “ποσά τα οποία προέκυψαν από συνετή οικονομική διαχείριση και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης”.

Fuel Pass: Τι πρέπει να ξέρετε για την επιδότηση καυσίμων
Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ειδικότερα το Fuel Pass 2 με αύξηση της επιδότησης. Η ενίσχυση στην κατανάλωση ανεβαίνει από 45 σε 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία. Στα νησιά η επιδότηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, στα 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα στα 70 από 40.

“Απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμων για αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών” ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here