Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕνισχύεται κατά καιρούς ο "κουμπαράς" του Σωματείου "Διάζωμα" για τα...

Ενισχύεται κατά καιρούς ο “κουμπαράς” του Σωματείου “Διάζωμα” για τα Αρχαία Θέατρα

Σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία ο κουμπαράς του Σωματείου “Διάζωμα” χάρη στις προσφορές πολιτών και εταιρικών μελών όχι μόνο δεν έμεινε άδειος αλλά ενισχύεται κατά καιρούς με ποσά τα οποία αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση μελετών και έργων που απαιτούνται για την ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων της χώρας.

Μέχρι σήμερα χάρη στην συνεισφορά της κοινωνίας των πολιτών και των εταιρικών μελών του Διαζώματος έχει συγκεντρωθεί στους «κουμπαράδες»(έναν για κάθε Θέατρο ) το χρηματικό ποσό των 939,681.15 ευρώ, το οποίο αξιοποιείται για τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε μνημείου (αναθέσεις μελετών αποκατάστασης, έξοδα απαλλοτρίωσης, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκδόσεις, παραγωγή ντοκιμαντέρ κ.α.).

Σήμερα, αν και δεν έχουν όλοι οι κουμπαράδες την ίδια δυναμική, το διαθέσιμο – αθροιστικά – ποσό αγγίζει τα 111,075.79 ευρώ.Στον κουμπαρά της Κασσώπης είχαν συγκεντρωθεί 22.855,56 ευρώ και δαπανήθηκαν 21.796,85 ευρώ ενώ για το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης συγκεντρώθηκαν 26.218,60 ευρώ και δαπανήθηκαν οι 23.608,60 ευρώ.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ