Ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή για την εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος από Ψαθάκι μέχρι Άγιο Θωμά

Το θέμα της διάβρωσης της ακτογραμμής της Πρέβεζας που φτάνει μέχρι τον Άγιο Θωμά κι έχει γίνει αιτία να καταρρεύσει το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και να “χαθούν” μέσα στο νερό μεγάλες εκτάσεις γης σε Άγιο Θωμά, Ψαθάκι και άλλα σημεία είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας.

Το πρόβλημα υφίσταται περίπου εδώ και μια δεκαετία, ενώ πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής το Ψαθάκι μίκρυνε κι άλλο αφού κατέρρευσαν δέντρα μέσα στη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναφερόμενος στο θέμα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει κινήσει τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση μελέτης (που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 350 χιλιάδες ευρώ) από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα περιλαμβάνει την ακτογραμμή από Ψαθάκι μέχρι Μαργαρώνα.

Μάλιστα στο πλαίσιο της προετοιμασίας ο Δήμαρχος και εδικοί για το θέμα που ήρθαν στην Πρέβεζα προσκεκλημένοι από τον ίδιο επισκέφθηκαν όλα τα σημεία από Άγιο Θωμά μέχρι Ψαθάκι, φωτογράφισαν τα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα και ετοιμάζουν ήδη εμπεριστατωμένη τεχνική έκθεση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκπόνηση της μελέτης.

Ο κ . Γεωργάκος δεν έκρυψε τη θλίψη του για την εικόνα που έχει δημιουργηθεί -και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η θάλασσα έχει ανέβει 15 ή και 20 μέτρα- εκτιμώντας ότι με την πολύ καλή συνεργασία της κτηματικής υπηρεσίας θα μπορέσει να τεκμηριωθούν τα όρια του αιγιαλού που διαβρώθηκαν από τη θάλασσα.

(Φωτό: Σταύρος Μιχάλης)