Εκδήλωση αφιέρωμα στη Μεγάλη Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Νικόπολης

26

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μεγάλη Ελλάδα (Νότια Ιταλία) και τον αποικισμό διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο Μουσείο Νικόπολης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23.10.2020, ώρα 19:00 με ομιλητή τον αρχαιολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτας Ιταλίας Δημήτρη Ρουμπή. Μέσα από την ομιλία του με τίτλο “Αρχαιολογία της Μεγάλης Ελλάδας και αποικισμός.

Πόλεις και χώρες στην αρχαία Λευκανία” (διάρκειας περίπου 45 λεπτών) ο κ .Ρουμπής θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τους αρχαίους οικισμούς της παραπάνω περιοχής.Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, ο αριθμός των προσερχόμενων δε θα ξεπεράσει τα 3̲0̲ ̲ά̲τ̲ο̲μ̲α̲, ενώ θα τηρηθεί η απόσταση του 1,5μ. και η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θ̲α̲ ̲τ̲η̲ρ̲η̲θ̲ε̲ί̲ δε ̲α̲υ̲σ̲τ̲η̲ρ̲ή̲ ̲σ̲ε̲ι̲ρ̲ά̲ ̲π̲ρ̲ο̲τ̲ε̲ρ̲α̲ι̲ό̲τ̲η̲τ̲α̲ς̲, με τις κρατήσεις θέσεων να γίνονται καθημερινά, μέχρι και την Παρασκευή, στο τηλέφωνο 26820 89892 κατά τις ώρες 08:30 – 17:30.

Η ομιλία θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στον λογαριασμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης στο Facebook (https://www.facebook.com/amnicopolis) και στο κανάλι του στο YouTube (https://youtube.com/channel/UCsQP2QWNe3LqgVJo3qjUmvg), ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.Πληροφορίες-κρατήσεις: 26820 89892, 08:30 – 17:30Ανθή Αγγέλη, ΑρχαιολόγοςΠροϊσταμένη ΕΦΑ Πρέβεζας***************Λίγα λόγια για τον Δημήτρη ΡουμπήΟ Δημήτρης Ρουμπής (Dimitris Roubis) είναι αρχαιολόγος, καθηγητής της «Μεθοδολογίας της αρχαιολογικής έρευνας», της «Αρχαιολογίας του τοπίου» και της «Αρχαιολογίας της Μεγάλης Ελλάδας» στο Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτας και ερευνητής στο ISPC-CNR (Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας) επίσης στη Βασιλικάτα.Είναι συγγραφέας πολυάριθμων εκδόσεων στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας και της Αρχαιολογίας του Τοπίου.

Ασχολείται κυρίως με τη μελέτη και την έρευνα στον τομέα των μεθοδολογιών της αρχαιολογικής έρευνας (επιφανειακές έρευνες και ανασκαφές) και διευθύνει προγράμματα που αποσκοπούν στη μελέτη των αρχαίων οικισμών στη νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα) και των κεραμικών ευρημάτων της κλασικής εποχής.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή συνέδρια με συνεισφορές σε θέματα που σχετίζονται με ευρήματα της κλασικής εποχής και με τους μετασχηματισμούς αρχαίων και μεσαιωνικών τοπίων καθώς και με θέματα που αφορούν την εφαρμοσμένη πληροφορική στην αρχαιολογία.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού “Siris” της Scuola di Specializzazione in Beni Archeologici της Matera.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here