Δύο οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια: Τα δύο σενάρια και οι μαρτυρίες

Πτώση πολιτικού ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια: Στο Agusta Α109 επέβαιναν δύο άτομα των οποίων η τύχη παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 10:13 το συγκεκριμένο ελικόπτερο Α109 απογειώθηκε από έναν λόφο κοντά στο Μαντούδι προκειμένου να εκτελέσει, έχοντας δύο επιβαίνοντες, την ιδιωτική πτήση Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Οι κάτοικοι και η αστυνομία κάνουν λόγο για «περίεργη» συμπεριφορά στον αέρα, σημειώνοντας πως άρχισε να παίρνει κλίση μέχρι που κατέπεσε στο νερό.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς» ανέφερε ο μάρτυρας.

Σημειώνεται πως άμεσα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο: Απογειώθηκε ένα Super Puma, ενώ έφτασαν στην συγκεκριμένη περιοχή και άνδρες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που βρίσκονται στη Βόρειο Εύβοια για να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία.

O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου. «Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Για την ώρα δεν έχουν γνωστά τα αίτια της πτώσης, ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Καραμήτσιος, μπορεί είτε να υπήρξε κάποια βλάβη σε έναν από τους δύο κινητήρες, είτε λόγω πτήσης σε χαμηλό υψόμετρο με χαμηλή πυκνή νέφωση, ο χειριστής να μην είδε στα όργανα πόσο χαμηλά είναι με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον ορίζοντα με τη θάλασσα και να έπεσε.

Το βίντεο που κατέγραψε την πτώση του αεροσκάφους