Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου: “Παιδί Και Έφηβος Στην Εποχή Του COVID-19″…Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο!

Η ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!

Κάντε κλικ ΕΔΩ για την εγγραφή σας!

 Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

🕓 17:30 – 19:30

💬 Εισηγήτρια:

Δρ. Ελένη Λιβανίου

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

– Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας

– Υπεύθυνη μαθησιακού τμήματος της ειδικής θεραπευτικής και διαγνωστικής μονάδας για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης” – Αθήνα

– Εξωτερικός Συνεργάτης του Nottingham Trent University – U.K. 

– Συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου

✔ Περιεχόμενο:

Η περίοδος της πανδημίας και οι συνθήκες καραντίνας μας έχουν εισάγει σε μια νέα και διαφορετική συνθήκη της καθημερινότητας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολύπλευρες και εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα. Σχετίζονται με τα συναισθήματα, τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Η σχολική παρακολούθηση, η απόδοση και η επένδυση διαφοροποιούνται με τους νέους κανόνες και τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση.

Θα προταθούν τρόποι για τον επαναπροσδιορισμό των μέχρι τώρα δεδομένων, ώστε να αξιολογήσει ο κάθε γονέας τον ρόλο του και να κατανοήσει την αναγκαιότητα τώρα, περισσότερο από ποτέ, της στήριξης και της συναισθηματικής πλαισίωσης των παιδιών και των εφήβων.

✔ Απευθύνεται:

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε γονείς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο να τους βοηθήσει να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τη νέα οικογενειακή καθημερινότητα, με τις αλλαγές που επέφερε η περίοδος του COVID-19.

📜 Στο σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης [στέλνεται με email]

✔ Προϋποθέσεις συμμετοχής:

– PC / laptop / tablet

– Σύνδεση internet

– Ηχεία

⇒ Η πλατφόρμα που θα μεταδοθεί το σεμινάριο είναι το zoom, η πιο γνωστή και λειτουργική εφαρμογή μετάδοσης webinars. Εγκαταστήστε την εφαρμογή και εγγραφείτε δωρεάν στο zoom.us. Παρακαλούμε δηλώστε το πραγματικό σας όνομα. 

Για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα θα ενημερωθείτε στο email σας μέχρι και μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.