Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εθελοντών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας υλοποίησε το πρόγραμμα “Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2022.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 18 δράσεις που έδωσαν στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να “διευρύνουν” τους ορίζοντές τους .

Μια από τις τελευταίες δράσεις ( με εμψυχώτρια τη βιολόγο Κατερίνα Κτενά, βοηθούς την βιβλιοθηκονόμο Αικατερίνη Κορωναίου, και τις εθελόντριες Σταμάτα Σταματέλου και Ευγενία Συγκούνα, έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να “ακολουθήσουν” τις μεταναστευτικέ διαδρομές των πουλιών, να μάθουν για τα διάφορα είδη και να γίνουν παρατηρητές του ταξιδιού.

Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Κέντρο Ερμηνείας Περιβάλλοντος και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης στην Πρέβεζα, όπου ο κ. Σταύρος Φλούδας παρουσίασε τα είδη των πουλιών του Αμβρακικού κόλπου. Τα παιδιά παρατήρησαν σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα της Κορωνησίας. Έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και στο τέλος ζωγράφισαν τα πουλιά του Αμβρακικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here