Δημήτρης Σκανδάλης: Σημαντικές παρεμβάσεις προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας και θεραπείας καθώς και η στήριξη των ασθενών αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας είναι ο στόχος της διοίκησης σύμφωνα με τον Διοικητή κ. Δημήτρη Σκανδάλη ο οποίος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας τόνισε ότι με τις 570.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου και θα δοθούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα γίνει βελτίωση των υλικοτεχνικών συνθηκών.

Είναι γνωστά σε όλους τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο με τις ελλείψεις προσωπικού και τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις ανέφερε ο κ. Σκανδάλης, θυμίζοντας ότι έχουν γίνει επτά αιτήματα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού εκτός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπως είναι υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος κ.α, ενώ παράλληλα έργα ύδρευσης αλλά και αποχέτευσης που θα γίνουν θα φέρουν λειτουργική αναβάθμιση.

Στο σχεδιασμό, και με τα χρήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, προβλέπεται να κατασκευαστούν χώροι υγιεινής στα δωμάτια αλλά και κοιτώνες για το ιατρικό προσωπικό.

Ακόμη μέσα από το Interreg (πρόταση ύψους 800.000 ευρώ) και το ΕΣΠΑ (με την πρόταση να ανέρχεται στα 2,5 εκ ευρώ) θα γίνει ενίσχυση με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε τμήματα όπως είναι η μονάδα τεχνιτού νεφρού.

Ο ίδιος θύμισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος τομογράφος 16 τομών που ήδη έχει φτάσει στο νοσοκομείο, ενώ θα γίνει εγκατάσταση και συστήματος αρνητικής πίεσης για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

“Συντονισμένα με αφοσίωση στην επίτευξη του τελικού στόχου αλλά και με απόλυτη συνεργασία και διαρκή αγώνα όλων των υπηρεσιών προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που χρονίζουν” σημείωσε τέλος ο κ. Σκανδάλης.