Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑυτά είναι τα νέα μέτρα χαλάρωσης που θα ισχύουν, όλο το σχέδιο...

Αυτά είναι τα νέα μέτρα χαλάρωσης που θα ισχύουν, όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

Ανακοινώθηκαν όλα τα νέα μέτρα χαλάρωσης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται από 300.000 – 10.000.000 τεστ κορονοϊού κάθε εβδομάδα (ένα για κάθε πολίτη) από τέλος Μαρτίου, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αφορά το διάστημα από 21:00-05:00 για όλη την επικράτεια. Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, θα υπάρχουν τουλάχιστον 300.000 ανα εβδομάδα ενώ μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10.000.000 εβδομάδα, αρχής γενομένης από τα τέλη Μαρτίου.

Τα τεστ θα είναι μαζικά, δωρεάν και άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία, ενώ προβλέπεται ένα δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα όπως η επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00 όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να αφορά τις ώρες 21:00-05:00 και έναρξη της εφαρμογής του μέτρου το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθής ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Όλα τα νέα μέτρα αναλυτικά.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων (έως 3 άτομα, μάσκα και με sms 6 στο 13033) και των πάρκων (για πόδια ή ποδήλατο), η λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα, καθώς και η διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Εξάλλου, θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι στόχος των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση της τήρησης των μέτρων.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις για τα μέτρα χαλάρωσης:

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ