ΑΡ.Π.Η.: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά του Δήμου Ζηρού

Η εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών βιομηχανικής κλίμακας ξαναχτυπά, αυτή τη φορά στη περιοχή μας.

Είναι τόσο ισχυρά τα κίνητρα των επιχειρηματικών ομίλων και των υπεργολάβων – μεγάλες επιδοτήσεις, φορολογικές και άλλες ρυθμίσεις, εγγυημένη κερδοφορία από την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας – ώστε να μην αφήσουν καμία βουνοκορφή χωρίς ανεμογεννήτριες.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι αυτή η έξαρση επιχειρηματικότητας και επενδύσεων στα βουνά και στις κορφές ξεδιπλώνεται τώρα με ραγδαίο τρόπο λίγους μήνες μετά τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Και όλα αυτά στις σημερινές συνθήκες πανδημίας εξαιτίας του κορονοϊού, (η εμφάνιση της οποίας είναι αποτέλεσμα της καταστροφής του περιβάλλοντος, της μαζικής αποψίλωσης των δασών, της καταστροφής των οικοτόπων, της ατμοσφαιρικής ρύπανση εξαιτίας της χρήσης των ορυκτών καυσίμων)  κυβέρνηση και καπιταλιστές να επιμένουν σ’ αυτήν την εγκληματική πολιτική!

Οδοστρωτήρας «η πράσινη ανάπτυξη» της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, κομμένη και ραμμένη στη στρατηγική επενδυτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,ΣΥΡΙΖΑ), των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διευκολύνουν τα αρπαχτικά της λεγόμενης πράσινης ενέργειας, δίνοντας γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, γεμίζοντας τα βουνά με παλιοσίδερα και μπετό καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής του λαού σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή πολιτική
που εφαρμόζουν.

Απέναντι σε ένα σύστημα που γεννά υγειονομικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, η πάλη για να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τις επιλογές του είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν το περιβάλλον, να μην τους επιτρέψουμε να εντείνουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας.

Όχι στις μπίζνες της «πράσινης οικονομίας» που αποβλέπουν στην κερδοφορία των ιδιωτών και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στηρίζουμε αμέριστα τον αγώνα των πολιτών που συγκροτούν επιτροπές αγώνα όπως στη δημοτική ενότητα Θεσπρωτικού του δήμου Ζηρού

Ο αγώνας ενάντια στη λεηλασία και τη καταστροφή της φύσης πρέπει να περάσει στα χέρια του λαού και όχι στα «ψεύτικα» ψηφίσματα των τοπικών αρχόντων με «ναι μεν αλλά».

Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και φύση!

Όλος ο λαός της Ηπείρου πρέπει να απαντήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατεύσει τις
βουνοκορφές του!

 Όχι στην καταστροφή των βουνών. Καμία ανεμογεννήτρια στις βουνοκορφές μας!

 Να καταργηθεί άμεσα ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος Χατζηδάκη! Να καταργηθούν όλοι οι καταστροφικοί νόμοι για το περιβάλλον, τη χωροταξία και την πολεοδομία, που παραδίδουν βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου τους φυσικούς πόρους, τη γη, τις πόλεις, τους οικισμούς, τη ζωή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων.

η περιφερειακή κίνηση
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η.)