Από το υποθαλάσσιο κομμάτι ξεκινούν οι εργασίες της επισκευής των κρηπιδωμάτων του παράλιου μετώπου Πρέβεζας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο θα γίνουν βυθοσκοπήσεις, βιντεοσκοπήσεις κλπ. έτσι ώστε να αποτυπωθεί η εικόνα των κρηπιδωμάτων και να προχωρήσουν παρεμβάσεις που δεν θα προκαλέσουν όχληση στην παραλία ενόψει της θερινής σεζόν.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αποκατάστασης κάποιων μεγάλων ρωγμών στα κρηπιδώματα που παρουσίαζαν κινδύνους για τους διερχόμενους, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντατικά από τον Σεπτέμβριο.

Να θυμίσουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ θα επιλύσει το πρόβλημα των καθιζήσεων και διαβρώσεων που παρουσιάζει η παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

Στο έργο εντάσσεται ακόμη κατασκευή εξέδρας σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και την εξυπηρέτησή τους υποδομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here