Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑΡΤΑ«Από την Ήπειρο στη Μικρά Ασία» με την ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου...

«Από την Ήπειρο στη Μικρά Ασία» με την ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου την Κυριακή στην ΕΡΤ 1

Την εξαιρετική “Ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου” θα φιλοξενήσει η ΕΡΤ 1 και η εκπομπή “Αλάτι της γης”, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00.

Στο Τραγούδι και το λαούτο ο Πρεβεζάνος Μιχάλης Ζάμπας.

Τα μέλη του συγκροτήματος μιλούν για τα βιώματα και τις εμπειρίες από τη μακρόχρονη κοινή διαδρομή τους και μας προσκαλούν σε μια γοητευτική περιήγηση στην ελληνική μουσική παράδοση.

Ξεκινώντας από την Ήπειρο, παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικές επιλογές από τα διαφορετικά τοπικά μουσικά ιδιώματα σε Πωγώνι, Ζαγόρι, Τζουμέρκα και Άρτα-Πρέβεζα.

Στη συνέχεια μας ταξιδεύουν στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να καταλήξουμε στη Μικρά Ασία με αγαπημένους σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος (κλαρίνο-φλογέρα), Μιχάλης Ζάμπας (τραγούδι-λαούτο), Παναγιώτης Ξυδέας (βιολί) και Θανάσης Κάκος (κρουστά).

Συμπράττουν επίσης οι: Θανάσης Σαμπάνης (ακορντεόν), Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα) και Τάσος Πούλιος (κανονάκι).

Χορεύουν οι φίλοι του συγκροτήματος: Ελένη Γκόγκου, Αριστοτέλης Κατσινέλης, Θεόδωρος Μακρής, Ηλίας Ντίνος και Μαρία Τσάκωνα.

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ