Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας: “Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 δολοφονείται ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ένας 15χρονος μαθητής από τον αστυνομικό, ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η σφαίρα που έδινε το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη τέλος στην ζωή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πυροδότησε μία από τις μεγαλύτερες νεολαϊιστικές εξεγέρσεις στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Εκείνη την περίοδο η νεολαία και ο λαός βίωναν τις επιπτώσεις των πρώτων χρόνων της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τις δυνάμεις καταστολής, ήταν η αφορμή για να βγει σύσσωμο το πανεκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα κατακλύζοντας τους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή.

Το αυθόρμητο ξέσπασμα της εξέγερσης για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, με μπροστάρηδες τους μαθητές και τους φοιτητές απέκτησε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις πιο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως η διεκδίκηση του δικαιώματος στην ζωή και την ελευθερία.

Σήμερα, παρατηρείται ραγδαία έξαρση της κρατικής τρομοκρατίας στο όνομα της πανδημίας και δεν λείπουν τα ανάλογα θύματα της αστυνομοκρατίας, όπως του Βασίλη Μάγγου, και η δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd κ.α.

Ως αποτέλεσμα μεγάλες αντικατασταλτικές διαδηλώσεις να γίνονται σε Γαλλία, Ινδία, Χιλή, Πολωνία και άλλες χώρες.

Ως μαθητές και κομμάτι του λαϊκού κινήματος είναι ανάγκη να γίνουμε οι μπροστάρηδες μίας νέας πιο μαχητικής εξέγερσης που θα βάζει μπροστά τα δικαιώματα του λαού και της νέας γενιάς στην ζωή, την ελευθερία, την εργασία, την μόρφωση και την υγεία.

Είναι χρέος κάθε ανθρώπου, “εάν θέλει να λέγεται άνθρωπος” να εναντιωθεί στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, κρίσεις και δικτατορίες.

Ο καταπιεσμένος λαός να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην μόρφωση και την υγεία και όχι να μπαίνει πάνω σε αυτά η σπατάλη των χρημάτων του κράτους στον εξοπλισμό των δυνάμεων καταστολής και στην αγορά όπλων που θα χρησιμοποιηθούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης!

Μόνο έτσι θα τους σταματήσουμε!

Μόνο έτσι θα πάρουμε την ζωή και το μέλλον μας στα χέρια μας και μόνο έτσι θα ζήσουμε ελεύθεροι σε μία καλύτερη κοινωνία σύμφωνα με τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!

Μόνο με την οργανωμένη πάλη για την απελευθέρωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας