Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας: Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και μπαίνουμε στον αγώνα

Ανυπόταχτος μαθητής γιατί στην κοινωνία της φτώχειας, των καθημερινών προβλημάτων και της εξαθλίωσης δεν υποτασσόμαστε.

Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και μπαίνουμε στον αγώνα.

Τα τελευταία χρόνια πολλές μάχες έχουν δοθεί από το μαθητικό κίνημα ανατρέποντας την σύγχρονη ελληνική καθημερινότητα. Από τον Δεκέμβρη της νεολαίας του 2008,μέχρι τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του «νέου» λυκείου.

Ωστόσο, νέα δεδομένα διαμορφώνουν την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία. Η υποταγή στην ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, η ύπαρξη
ακροδεξιών παρατάξεων, οι αλλαγές και τα «νέα» νομοσχέδια που έρχονται και σκοπεύουν να μεγαλώσουν τους ταξικούς φραγμούς και να υποβαθμίσουν και άλλο το δημόσιο σχολείο είναι κάποια από τα προβλήματα που πρέπει να απαντήσει το μαθητικό κίνημα.

Η απάντηση που πρέπει να δώσει το μαθητικό κίνημα είναι αυτή του οργανωμένου και ανυποχώρητου αγώνα. Για να ανατρέψει τη
σύγχρονη χούντα κεφαλαίου-ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, για να ζήσει καλύτερα άμεσα και για να διεκδικήσει τα πάντα. Για έναν καινούριο κόσμο,
ελεύθερο, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους όπου η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η πραγματική δημοκρατία θα σαρώσουν τον παλιό κόσμο της υποταγής, του ατομικού δρόμου και της καταπίεσης.

Ο Ανυπόταχτος Μαθητής φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια των μαθητών για να οργανώνονται, να πολιτικοποιούνται, να αγωνίζονται.

Ο Ανυπόταχτος Μαθητής είναι μια πανελλαδική πρωτοβουλία που προσπαθεί να ενώσει τους μαθητές που θέλουν να αγωνιστούν για να σταματήσουν τα μαύρα σχέδια των αστικών κυβερνήσεων για την παιδεία, για να καταργηθεί η μαθητεία, για να γίνουν προσλήψεις καθηγητών στα σχολεία, για να μη στοιβαζόμαστε σε τάξεις 30 ατόμων, για να μην πετιέται κανένας συμμαθητής μας έξω από την εκπαίδευση, για να δοθούν λεφτά στην παιδεία και όχι στο χρέος και σε πολεμικούς εξοπλισμούς που θα χρησιμοποιηθούν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου.

Για να μη γίνει η νέα γενιά δούλος στα σκλαβοπάζαρα της ανασφάλιστης εργασίας, για να φτιάξουμε ένα σχολείο για τις ανάγκες και τα όνειρα μας και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου, για μια άλλη κοινωνία ισότητας, ελευθερίας αλληλεγγύης.